Brf Glasmästaren investerar för miljön

Brf Glasmästaren beslutade vid sin stämma i juni 2020 att gå vidare med att investera i laddinfrastruktur för el-fordon. 

Styrelsen beslutade, efter att noggrant gått igenom sex leverantörers förslag, att gå vidare med inCharge (en del av Vattenfall). De viktigaste kriterierna var att de var villiga att ta ett ansvar för totalentreprenaden till fast pris och driftansvar för anläggningen och all administration av mätning och debitering, inklusive dygnetruntjour.

Laddlösningen Smart Brf

Med InCharge Smart Brf kan ni erbjuda smart, säker och snabb elbilsladdning till era boende. Ni får hjälp med allt från installation till uppföljning och vår betallösning gör att ni slipper hantera faktureringen till era laddande medlemmar. InCharge Smart Brf är en framtidssäkrad laddlösning för hela bostadsrättsföreningen.

 

Anläggningen överlämnades till föreningen den 2 december 2020 efter fyra heldagars jobb av installatörerna.

Föreningen har valt att ta investeringen ur kassan (hälften betalas av staten/Naturvårdsverket) och erbjuda laddningsmöjlighet till samtliga medlemmar till endast kostnad för använda kilowattimmar. Styrelsen har beslutat att debitera 3 kronor/kWh att ladda varav 20 öre går till Vattenfall för administration och fakturering. Överskottet mellan föreningens kostnad per kWh och Vattenfalls debitering blir ett netto som på sikt finansierar underhållet för anläggningen.

 

Utrustningen levererades till föreningen under vecka 46 och installatörerna kom den 23 november och de höll på i fyra hela dagar innan vi kunde börja ladda den första bilen.